Suupohjan ratsutalli

Talli

Suupohjan Ratsutalli on ratsastuskoulu Myrkyn kylässä Karijoella, Etelä-Pohjanmaalla. Talli aloitti toimintansa vuonna 2000. Suomen Ratsastajainliiton, SRL:n, hyväksymä ja valvoma Suupohjan Ratsutalli on ollut 2007 kesästä saakka.

Tervetuloa ratsastamaan ja vierailemaan tallilla!

Tallin omistavat Sanna Myllykangas ja Jukka Illi. Sanna on tradenomi ja valmistunut ratsastuksenohjaajaksi Ypäjältä vuonna 2001 ja ratsastuksenopettajaksi 2013. Lisäksi hän on SRL:n I-tason valmentaja. Sanna pitää ratsastustunteja ja valmennuksia, organisoi tallitoimintaa, ratsastaa omia ja vieraiden hevosia sekä kilpailee mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi Sanna järjestää tallille valmentajia ja käy valmennettaviensa kanssa kisoissa.

Jukka pitää huolen että heinää ja kuiviketta on, auraa pihat ja korjailee aitoja ja auttaa milloin missäkin. Jukka seuraa raviurheilua jonkin verran omien ravihevosten osalta ja työskentelee omassa yrityksessään, joka mm. rakentaa tallielementtejä.

Suupohjan Ratsutalli, Myrkky, Karijoki, Etelä-Pohjanmaa

Talliympäristö

Tallirakennuksia on kaksi; vanhempi talli, joissa on 21 karsinaa, on otettu käyttöön kesällä 2001 ja uusi tallirakennus, jossa on myös 21 karsinaa, vuonna 2012. Toisessa tallissa on koneellinen lannanpoistosysteemi ja toisessa traktori tyhjää karsinat. Molemmissa on tilavat satulahuoneet, pesu-/hoitopaikat, loimien pesu- ja kuivaushuone ja rehuvarastot sekä kerhohuone ja toimistotilat, joissa hevosen omistajat ja ratsastajat voivat viettää aikaa ratsastuksen lomassa. Uudemmassa tallirakennuksessa on majoitustilat keittiöineen ja saunatiloineen.

Lisäksi tallin pihapiiristä löytyy kaksi pihattoa, joissa asustaa mm. varsoja ja nuoria hevosia, suomenhevosia ja poneja. Tarhoja ja laiduntilaa on runsaasti ja hevoset ulkoilevat päivittäin joko yksin tai isommassa laumassa.

Tallikäytävä

Ratsastustunnit

Ratsastustunteja tallilla on arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Ratsastustuntitoiminta on vilkasta ja tunteja on niin aloittelijoille kuin jo pidemmälle ehtineille, aikuisille ja lapsille. Kilpailuihin ja muihin tapahtumiin tallilta lähdetään useimmiten porukassa.

» Lue lisää ratsastustunneista

Leirit ja kurssit

Kesäisin on ratsastusleirejä ja -kursseja. Kursseja järjestetään myös syksyisin ja talvisin viikonloppuina.

» Kurkkaa, mitä on tarjolla!

Valmennukset

Tallilla käy vierailevia valmentajia pitämässä koulu- ja estevalmennuksia.

» Lue lisää valmennuksista

Ajo-ohje

Talli löytyy vasemmalta puolelta Kirkkotietä noin 1 km päässä Myrkyn keskustasta, ja oikealla puolella noin 11 km päässä Karijoen keskustasta.

Kirkkotie 1135
64370 Myrkky

» Katso sijainti Google Mapsista

Toni nauttii kesästä